Som pårørende er der mulighed for at blive inddraget i klientens individuelle behandlingsforløb. Inddragelse af en pårørende kan bl.a. bidrage til et fælles sprog omkring ludomani og behandlingen, en bedre forståelse for klientens og den pårørendes situation, en mere konstruktiv kommunikation samt en afklaring af relevante problemstillinger. Inddragelse forudsætter, at klienten er åben for idéen. En inddragelse vil på forhånd blive drøftet mellem klienten og psykologen for at afklare, hvad der er relevant for den pårørende at blive inddraget i. Vi har gode erfaringer med at inddrage pårørende i de individuelle behandlingsforløb, men vi tager altid klientens situation i betragtning, inden vi anbefaler dette.
Ring til klinikken på 7846 1698, hvis du ønsker at høre mere.
Vi tilbyder individuelle rådgivningssamtaler til pårørende. Samtalerne kan foregå enten online eller ved fysisk fremmøde. Samtalerne henvender sig til dig, der ønsker samtaler med en psykolog - uden klienten er til stede. Det vil være en anden psykolog end den, der varetager klientens behandlingsforløb. Typiske emner for rådgivningssamtalerne er, hvordan man passer på sig selv og sætter egne grænser, samtidig med man støtter klienten. Forløbet er som udgangspunkt op til fire samtaler.
Samtalerne varetages af én af klinikkens psykologer. Der er tavshedspligt, men vi anbefaler samtykke til udveksling af relevante oplysninger, hvis klienten er i behandling i klinikken.
Ring til klinikken på 7846 1698, hvis du ønsker at høre mere.
Vores pårørendearrangement er af to timers varighed, der foregår enten online eller ved fysisk fremmøde. Arrangementet henvender sig til dig, der gerne vil vide mere om ludomani og har en person med pengespilsproblemer tæt inde på livet. Du er velkommen, hvad enten personen med spilleproblemer er i behandling eller ej. Du får mulighed for at høre om ludomani, vores behandling og om vores øvrige tilbud til pårørende. Vi fortæller også om typiske udfordringer, man kan stå i som pårørende. Vi laver et oplæg, hvor der vil være mulighed for at stille spørgsmål og deltage i dialog undervejs.
Arrangementet varetages af to af klinikkens psykologer. Der er tavshedspligt i gruppen.
Ring til klinikken på 7846 1698, hvis du ønsker at høre mere.
Arrangementet foregår på følgende datoer:
Torsdag 22. maj 2025 kl. 15.00-17.00 (i klinikken i Aarhus)
Vores pårørendegruppe består af fire møder af to timers varighed med hver deres temaer. Gruppen henvender sig til dem, der har deltaget i vores pårørendearrangement og gerne vil fortsætte i et forløb, hvor der er mulighed for at få hjælp til at finde fodfæste, blive klædt på med endnu mere viden og udveksle erfaringer med andre pårørende, der står i en lignende situation.
Temaerne vil bl.a. omhandle:
- Egenomsorg som pårørende og kommunikation
- Økonomi og håndtering af dilemmaer
- Naturlige konsekvenser ved problematisk pengespil og sunde grænser
- At støtte op om de gode vaner hos personen med spilleproblemer
Der vil være variation mellem oplæg og dialog i gruppen, der har maks. 10 deltagere. Det forventes, at du som udgangspunkt kan komme til alle mødegangene.
Gruppeforløbet varetages af to af klinikkens psykologer. Der er tavshedspligt i gruppen.
Ring til klinikken på 7846 1698, hvis du ønsker at høre mere.
Gruppen foregår online på følgende datoer:
Torsdag 12. juni 2025 kl. 15.00-17.00
Torsdag 26. juni 2025 kl. 15.00-17.00
Torsdag 14. august 2025 kl. 15.00-17.00
Torsdag 28. august 2025 kl. 15.00-17.00
Vores opfølgningsgruppe er en åben onlinegruppe, der mødes én gang om måneden i to timer. Gruppen henvender sig til dig, der har været i pårørendegruppen og gerne vil fortsætte med at indgå i et fællesskab med andre pårørende. Det kan være hjælpsomt at have mulighed for at deltage i en gruppe over længere tid og få inspiration fra andre pårørende og fra gruppens to psykologer. Vi indkredser sammen de emner, der er mest behov for at tale om den pågældende dag. Gruppen er åben, så deltagerantallet er uvist.
Gruppen varetages af to af klinikkens psykologer. Der er tavshedspligt i gruppen.
Ring til klinikken på 7846 1698, hvis du ønsker at høre mere.
Opfølgningsgruppen foregår online på følgende datoer:
Torsdag 19. juni 2025 kl. 15.00-17.00